Światło w lodówce, czyli energia słoneczna na talerzu Moda na wegetarianizm i jego odmiany staje się w Polsce coraz bardziej atrakcyjna. Wegańskie restauracje wręcz mnożą się w... Eko styl życia
Mięso? Tak, ale z laboratorium. Największe firmy już w nie zainwestowały Gigantyczne firmy z sektora produkcji żywności oraz napojów (m.in. PepsiCo, Nestlé) zainwestowały w branżę mięsa hodowanego w... Prawa zwierząt
Szczyt klimatu COP26 bez sera i mięsa w menu? “Jeśli celem COP26 jest ochrona planety, żywność pochodzenia zwierzęcego nie ma miejsca w menu” - mówi szkocki aktor, pisarz... Prawa zwierząt
Wolimy wegańskie czy roślinne? Czyli o sile nazewnictwa i poglądów Dieta wegańska bywa zamiennie nazywana dietą roślinną. Co na temat tego nazewnictwa sądzą Polacy i czy określenie produktów ma... Ekologia
Dzień bez mięsa. Dzień jak co dzień Co gdyby więcej z nas skierowało swoją uwagę na dietę, dobro innych i przyszłość planety? Oprócz tego, że rezygnacja z... Ekologia
Wielka fabryka roślinnego napoju Oatly w UK Skandynawska firma Oatly produkująca popularne napoje owsiane, otworzy w Anglii największy zakład mleka roślinnego na świecie.... Ekologia
Kobiety kochają ekologię, a mężczyźni gardzą weganizmem. Skąd te różnice? Dlaczego wśród zwolenników diety roślinnej jest więcej kobiet? I dlaczego mężczyźni boją się pań, które samodzielnie... Eko styl życia
Ekowydarzenia tygodnia #13 Marzec zaczynamy od dawki solidnej wiedzy i inspiracji. Jak nie marnować ciepła, jak otrzymać dofinansowanie do fotowoltaiki i pomp... Ekowydarzenia